Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve

Robíte opekačku a chceli by ste vyskúšať niečo nové? Nechajte sa inšpirovať naším receptom na kôru z červeného melónu v sladkokyslom náleve. Objednajte si náš červený melón a keď ho zjete, tak kôru nezahadzujte. Výborne vám poslúži v tomto recepte. Okrem toho budete ešte potrebovať drobnú cibuľku, menšiu šalátovú uhorku, bielu aj farebnú papriku, jednu chilli papričku, mrkvu, čerstvý kôpor, bobkový list, horčicové semienka, celé čierne korenie, nové korenie, klinčeky a celú škoricu. Na nálev si pripravte 4l vody, 350g krištáľového cukru, 100g soli a jeden liter octu. V prvom rade si urobíme nálev, prevaríme a dáme vychladiť. Z melónovej kôry treba vykrojiť úplne všetky červené časti. Kôru pokrájajte na časti aké vám vyhovujú a zmestia sa pohodlne do pohára. Všetky suroviny očistite, umyte a pokrájajte. Na dno pohára dajte čerstvý kôpor, bobkový list, horčicové semienka, celé čierne korenie, nové korenie, klinčeky. Z každého trochu. Potom naukladajte očistenú zeleninu a melónovú kôru. Poháre zalejte pripraveným vychladnutým nálevom. Na vrch dajte trochu chilli a celú škoricu. Poháre uložte na dva týždne na chladné tmavé miesto a po tomto čase môžete konzumovať. Ak ich chcete uložiť na dlhšie je potrebná sterilizácia.